Hellenic University Hack:~$_

FAQ για τον Διαγωνισμό

Ποιος είναι ο στόχος του διαγωνισμού;
Με αυτόν τον διαγωνισμό θέλουμε να εμπνεύσουμε φοιτητές πανεπιστημίων να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το cybersecurity και τους διαγωνισμούς CTF και σταδιακά να οργανωθούν τοπικά στα πανεπιστήμια ομάδες φοιτητών που να ασχολούνται με τους διαγωνισμούς αυτούς. Επιπλέον θέλουμε να τυχόν αναδειχθούν τοπικές πανεπιστημιακές δράσεις και projects σχετικά με το cybersecurity που τρέχουν στα ελληνικά ιδρύματα.

Πως θα οργανωθεί ο διαγωνισμός;
Ο διαγωνισμός θα διοργανωθεί κεντρικά από την Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας σε συνεργασία με τοπικές πανεπιστημιακές ομάδες (τοπικοί διοργανωτές) οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης στο ίδρυμά τους. Η Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας θα ετοιμάσει την πλατφόρμα για το CTF, το πρόγραμμα για την διεξαγωγή και υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τοπικά.
Από την πλευρά της Ελληνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας θα υπάρξει μια οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τους:

Από την πλευρά των τοπικών διοργανωτών οι ομάδες οργανώνονται από τους*: * τα ονόματα των τοπικών διοργανωτών, άτομα ή ομάδες, θα προστεθούν εδώ

Τι χρειάζεται να ετοιμάσουν οι τοπικοί διοργανωτές;
Οι τοπικοί διοργανωτές θα πρέπει αρχικά να έρθουν σε επικοινωνία με την Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας για να τους δοθεί πρόσβαση στο υλικό και τις πληροφορίες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι τοπικοί διοργανωτές θα πρέπει να φροντίσουν για την τοπική διοργάνωση προετοιμάζοντας τον χώρο στον οποίο θα συγκεντρωθούν οι φοιτητές, επικοινωνώντας την δράση με τους φοιτητές και οργανώνοντας τους κατά την διεξαγωγή της. Για τον χώρο διεξαγωγής της δράσης θα προτείναμε να υπάρχει δυνατότητα προβολής παρουσιάσεων (για την εισαγωγική παρουσίαση), πρόσβαση στον internet για τους φοιτητές, έδρανα/γραφεία για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές τους οι φοιτητές καθώς και πρίζες για να μπορούν να τα φορτίσουν. Κατά την διεξαγωγή της δράσης, οι τοπικοί διοργανωτές θα βοηθήσουν τους φοιτητές να χωριστούν σε ομάδες μέχρι 5 άτομα (ελεύθερα, όπως θέλουν) και να συνδεθούν στην πλατφόρμα.

  1. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μας δώσετε:
    1. Όνομα Ιδρύματος + Homepage/URL
    2. Όνομα τοπικού διοργανωτή + Homepage/URL (πχ ABC Lab & IEEE ABC SB)
    3. Τοποθεσία που θα γίνει το event + Google Maps Link (αν δεν υπάρχει ακόμα μπορούμε να βάλουμε TBA)
    4. Στοιχεία επικοινωνίας με τον τοπικό διοργανωτή (Ονοματεπώνυμο + email)
  2. Εσείς για το event θα χρειαστεί να:
    1. Ετοιμάσετε τον χώρο που θα διεξαχθεί η εκδήλωση
    2. Να ενημερώσετε τους φοιτητές (να φέρουν λαπτοπ, και ενδεικτικά τι προγράμματα να έχουν πχ. Kali Linux VM)
    3. Συνδεθείτε στο Discord Server του event (invite)
    4. (Προαιρετικό) μορφοποιήσετε το υλικό παρουσίασης (εδώ)
    5. (Προαιρετικό) μορφοποιήσετε το υλικό για αφίσα (εδώ)

Ποιοι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν;
Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην συμμετοχή. Το CTF θα περιλαμβάνει κυρίως εύκολες δοκιμασίες και θα στοχεύει αρχάριους παίχτες. Φυσικά μπορούν να συμμετέχουν και έμπειροι παίχτες αλλά θα προτείναμε οι έμπειροι παίχτες να συμβάλουν στην διοργάνωση και να παρέχουν βοήθεια στους αρχάριους φοιτητές. Στο CTF θα μπορούν να συμμετέχουν πολλαπλές ομάδες από κάθε ίδρυμα.

Χρειάζεται να έχουν κάτι συγκεκριμένο εγκατεστημένο στο laptop τους οι φοιτητές;
Όχι κάτι συγκεκριμένο, αλλά μπορείτε να προτείνεται προαιρετικά να έχουν ένα virtual machine με Kali Linux (operating system για Penetration Testing). Παρακάτω υπάρχουν οδηγοί για εγκατάσταση Kali Linux σε VirtualBox και σε VMware:

  1. Kali inside VirtualBox
  2. Kali inside VMware

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής;
Ναι. Οι φοιτητές που θα λάβουν συμμετοχή στο CTF θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στον διαγωνισμό σε ηλεκτρονική μορφή.

Πρόγραμμα

Υλικό

Επικοινωνία

Για ερωτήσεις επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο [email protected]